facebook tracking

Millaista Security Expertin työ on? ”Moni tietää Verisuren yrityksenä, joten asiakastapaamisissa on kyse eniten siitä, miten osaa esittää asiansa”

Henry-Anthoni.jpg

Verisuren turvapalvelumyyjät ovat sinisine takkeineen ja Verisure-teipattuine autoineen tuttu näky asuinalueilla ympäri Suomen. Mitä Security Experteiksi kutsuttujen turvapalvelumyyjien työ oikein on ja mitä työpäivään kuuluu?

 
Verisuren turvapalvelumyyjien eli Security Expertien työssä tarjotaan koteihin ja pienyrityksiin kodinturvakartoituksia, joissa käydään läpi kunkin kodin ja perheen tai yrityksen tapauskohtaiset turvallisuusriskit ja annetaan niiden perusteella suosituksia. Turvallisuutta parannetaan Verisuren palveluilla ja tuotteilla, joita Security Expertit paitsi myyvät, myös asentavat. Verisure on Suomessa kodin turvallisuuden markkinajohtaja.
 
Usein asiakkaat ovat sopineet kodinturvakartoitusaikansa Verisuren asiakasneuvottelijan kanssa puhelimitse, mutta myös Security Expertit tarjoavat maksuttomia kartoituksia kiertämällä asuinalueita. Kylmiltään ei kentälle tarvitse lähteä eikä työssä jää koskaan ilman työkavereiden tukea.
 
– Työhön koulutetaan vaiheittain ja työssä onnistumista opetellaan yhdessä. Alussa ovikäynneille mennään esimiehen kanssa ja käydään samalla läpi työtä. Asiakkaita voidaan käydä tapaamassa myös toisen Security Expertin kanssa yhdessä, kertoo Security Expertinä työskentelevä Henry Anthoni.
 
Asennustyötä opetellaan kolmen tai neljän kuukauden työskentelyn jälkeen, ja yritysasiakkaisiin perehdytään myöhemmin. Verisuren perehdytys- ja koulutusohjelmasta sekä omalta esimieheltä saa työhön hyvät eväät ja osaavilta työkavereilta saa aina vinkkejä.
 
– Aluksi asiakkaiden tapaaminen voi jännittää. Minullekin ensimmäinen kuukausi oli vaikea, mutta en ole sellainen tyyppi, joka antaa periksi. Halusin päästä tästä työstä jyvälle, ja esimies ja työkaverit totta kai auttoivat siinä. Moni tietää Verisuren yrityksenä, joten asiakastapaamisissa on kyse eniten siitä, miten osaa esittää asiansa.
 
”Asiakastapaamisia ei voi käsikirjoittaa etukäteen, vaan työssä tarvitaan pelisilmää”
 
Työ on vaihtelevaa ja ihmisläheistä. Security Expertit nauttivat keskusteluista asiakkaiden kanssa.
 
– Koska työ on asiakastyötä, siinä tapaa monenlaisia ihmisiä ja kuulee mielenkiintoisia tarinoita. Jokainen asiakastapaaminen on erilainen, koska ihmisillä on erilaisia tarpeita ja he ovat erilaisia persoonia. Tilanteita ei voi käsikirjoittaa etukäteen, vaan työssä tarvitaan pelisilmää. Työssä on mukavaa myös se, että siinä pääsee oppimaan kovilta tekijöiltä.
 
Asiakastapaamiset vaativat toki jonkin verran järjestelemistä.
 
– Omasta mielestäni aikataulujen sumpliminen on ikävin asia työssä. Joskus myös asiakkailta tulee peruutuksia, jotka voivat harmittaa. Sää sen sijaan on varuste- ja asennekysymys. Tässä työssä tulee ulkoiltua eikä tarvitse istua toimistossa.
 
Työssä onnistuminen ei jää huomiotta
 
Security Expertien työaika on kello 12–20 eli työ painottuu iltapäivään ja iltaan. Käytännössä työtä tehdään kuitenkin hyvin joustavasti ja työhön kuluva aika riippuu työssä suoriutumisesta.
 
– Joskus päivän voi aloittaa esimerkiksi neljältä ja täyttää silti päivän tavoitteen. Hyvällä duunilla voi siis vaikuttaa palkkauksen lisäksi myös joustavuuteen. Työ sopiikin hyvin liukuvista aikatauluista tykkääville. Päivän pituutta voidaan säädellä myös oman tiimin sisällä.
 
Security Expertien työsuhde-etuihin kuuluu muun muassa auto, sillä paikasta toiseen liikkumisen täytyy olla sujuvaa. Työssä onnistumisesta myös palkitaan reilusti.
 
– Tuloksen tekeminen huomataan ja se näkyy palkassa – tässä työssä ei voi käydä niin, että työssä onnistuminen jäisi piiloon. Työssä on hyvät etenemismahdollisuudet ja ympärillä on osaavia ihmisiä. Varsinkin ihan alussa oma porukka oli tosi tärkeä. Juttelemme paljon muustakin kuin duunista. En tekisi tätä työtä ilman hyvää tiimihenkeä. Meillä on töissä tietynlainen perhe ja perheen kesken hyvänhenkinen kilpailu, Henry kertoo.

Joko Verisure Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

email
@verisure.fi
  • Elina Rosengren
  • Hanna-Kaisa Wallenius
  • Hanna Xenophontos
  • Jarkko Tilli
  • Jasu Mäntylä
  • Jussi Hokkanen
  • Krista Hirvikoski
  • Laura Vallenius
  • Lauri Olkkonen
  • Nona Karjalainen
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta