facebook tracking

Millaista palkkaa huippumyyjät saavat? Näin Verisuren myyjät tienaavat

 

Duunitori-Palkka-Tuomas-Jaaskelainen.jpg

Puhutaanpa palkasta! Myyntityössä työnantajan tarjoama palkitsemismalli on oleellinen osa työtä. Se voi joko kannustaa huipputuloksiin tai lannistaa laahaavaan epäonnistumisen kierteeseen. Millaisiin ansioihin voi Verisuren myyntitöissä yltää, ja miten huippumyyjät pääsevät parhaille palkoille? Duunitori kävi selvittämässä.

 

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Duunitorin kanssa.

Rahakaivoksia vai roposia?

Rahasta puhuminen on monille hieman ahdistavaa. Verisuren Security Expert Panu Elosen ja Team Leader Tuomas Jääskeläisen ilmeet eivät kuitenkaan värähdä, kun kerron, että nyt jutellaan muuten teidän palkasta.

”Kyllä tässä yli 55 tuhannen vuosituloihin pääsee hyvänä Security Expertinä. Eiköhän siihen ihan tyytyväinen voi olla,” hymyilee Tuomas, joka on ollut talossa kaksi ja puoli vuotta. Vuodenvaihteessa hän siirtyi tiiminvetäjäksi ja tsemppaa nyt muita kodinturvamyyjiä – eli Security Expertejä – yltämään onnistumisiin. Ja tsemppaakin hyvin, sillä Tuomaksen tiimi on tehnyt hyvää tulosta kuukaudesta toiseen.

 

Duunitori-Palkka-Panu-Elonen.jpg

 

Kodinturvamyyjien palkka rakentuu Verisurella pohjapalkasta ja provisiosta, mikä poikkeaa monista turva-alan ja suoramyyntialan toimijoista. Pohjapalkan ansiosta minimitulotaso on turvattu. Verisuren mallissa ei myöskään ole provisiokattoa. Jos myyntityössä on siis hyvä, pääsee palkkapussia kerryttämään käytännössä rajattomasti.

”Keskimääräiset tulot toki vaihtelevat paljon. Mutta kahdeksan kaupan kuukausitahdilla pääsee jo kolmen-neljän tonnin kuukausipalkkaan. Huippumyyjät tekevätkin sitten jo yli kymmenen kauppaa kuukaudessa,” Tuomas avaa.

”Kyllä meidän palkkaus on erittäin kilpailukykyinen tällä alalla”, Panukin sanoo. ”Sehän tässä onkin, että pystyt itse suoraan vaikuttamaan siihen, millaisiin palkkoihin pääset. Jo se yksi ylimääräinen kauppa on provikoissa aika paljon. Sen kun vielä tuplaa, niin kyllä hymyilyttää.”

Huippumyyjien pelikirja

”Miten niitä kauppoja sitten hierotaan hyvällä tahdilla?” utelen. ”Kyllä se tiimihengestä lähtee”, vastaa Panu, joka on työskennellyt Verisuren Security Expertinä reilun vuoden verran.

Hän jatkaa: ”Olen aina ollut kilpailuhenkinen. Voittaminen on kivaa. Tiimeissä kuitenkin luodaan se fiilis, että jokainen pystyy tähän. Tiimi tuo sopivasti sitä vastusta, mutta myös buustia tekemiseen. Jos joskus on huono fiilis, eikä kauppaa synny, niin tiimi on heti tsemppaamassa ja auttamassa.”

 

Duunitori-palkka-Tuomas.jpg

 

Mutta loppupeleissä myynti kärjistyy kuitenkin yksilöpeliin. ”Hyvän myyjän pitää olla itsevarma. Pitää haluta tehdä sitä tulosta”, Panu sanoo, kun kyselen parhaiden myyjien tunnusmerkeistä.

Tuomas nostaa esiin myös ihmisläheisyyden: ”Hyvä myyjä on sellainen, joka pitää asiakkaiden kanssa työskentelystä. Ei aristele small talkia ollenkaan. Yksi meidän parhaista myyjistä juttelee yleensä niitä näitä asiakkaan kanssa ensimmäiset 45 minuuttia. Sitten pistetäänkin jo paperit pöytään.”

”Pitää myös olla tietynlaista myyntivainua. Pitää osata lukea asiakasta”, hän lisää.

Huippumyyjiltä vainu syntyy usein jo ensimmäisten kuukausien aikana. Panu muistelee ensimmäisen asiakaskäynnin fiiliksiä: ”Heti tuli kauppa, vaikka aluksi vähän jännittikin. Kyllä siinä tulikin sitten vedettyä muutama karatepotku ilmaan kuin Jackie Chan. Mutta parastahan on se, että jokainen kauppa tuntuu edelleen yhtä hyvältä.”

Välillä vauhtiin pääseminen vie hetken. Hyvän myyjän yksi ominaisuus onkin siis tietty sinnikkyys.

”Omassa tiimissänikin on pari kaveria, jotka miettivät ensimmäisten kuukausien aikana, että tuleekohan tästä mitään. Mutta sitten pikkuhiljaa ne palikat alkoivat löytämään paikkansa. Nyt he ovat koko ajan Suomen top 5:ssa. He olivat sinnikkäitä ja näkivät mahdollisuuden päästä hyviin tuloksiin. Pitää vain tehdä kovaa duunia. Ja sitten, kun niitä onnistumisia alkaa tulemaan, lähtee lumipallo pyörimään”, Tuomas kertoo.

Mainetta ja mahdollisuuksia, ei vain mammonaa

Tuomas on tehnyt pitkään töitä myynti- ja asiakaspalvelualalla. Verisurella hän pitää siitä, että myyntivetoisessa organisaatiossa todella arvostetaan myyjien työtä. Kilpailukykyisen palkkamallin, auto-, lounas- ja liikuntaetujen lisäksi myyntikilpailuissa taistellaan parhaiden tiimien ja myyjien titteleistä. Porukan parhaat saavat tiimibonuksia ja all-inclusive-tyylisiä koulutusmatkoja.

”Olin itse esimerkiksi Dubaissa neljä päivää ja Levillä samaten. Tosi mahtavia reissuja!” Tuomas muistelee. Eikä arvostus näy vain palkoissa ja koulutusmatkoissa. ”Jos haluat antaa palautetta tai kehitysideoita jostain, niin meillä myyjät otetaan aina vakavasti”, hän kertoo.

Vaikka myyntitöissä on paljon puhetta rahasta, ei se toki ole ainut motivaattori työn tekemiseen. ”Itse arvostan tässä työssä myös sitä, ettei joudu olemaan arjen vankina. Saan vapaasti käyttää omaa aikaa järkevästi ja tehokkaasti”, Panu sanoo. Vaikka työ on iltapainotteista, voi omaa kalenteriaan suunnitella hyvin joustavasti.

 

Duunitori-Palkka-Panu.jpg

 

”Työ on itsenäistä, mutta vaihtelevaa. Itse hakeuduin tälle alalle juuri sen takia, ettei istuta missään konttorissa, vaan liikutaan oikeasti asiakkailla. Mulla on oma kalenteri, ja saan sinne itse sopia tapaamiseni. Jos myyntitulos on kunnossa, ei ole periaatteessa väliä, milloin työn teet. Se tuo vapautta,” Tuomas kertoo.

Myyjälle on toki myös tärkeää, että myytävän palvelun takana on helppo seisoa. ”Meidän palvelukonsepti on laadukas, ja sille löytyy kysyntää. Ennaltaehkäisemme murtoja, vesivahinkoja ja tulipaloja. Kodinturva-asiat ovat kaikille tärkeitä.”

Joko Verisure Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

email
@verisure.fi
  • Elina Rosengren
  • Hanna-Kaisa Wallenius
  • Hanna Xenophontos
  • Jarkko Tilli
  • Jasu Mäntylä
  • Jussi Hokkanen
  • Krista Hirvikoski
  • Laura Vallenius
  • Lauri Olkkonen
  • Nona Karjalainen
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta