facebook tracking

Huippumyyjien tulokset syntyvät voittamisen fiiliksestä – tässä tiimissä se haetaan vaikka lumisotasilla

Duunitori-Tiimihenki-ryhmakuva.jpg

Syntyvätkö supermyyjät yksilön onnistumisista vai yhdessä tekemisen tsempistä? Duunitori kävi selvittämässä, miten isosti rekrytoivalla Verisurella tehdään kovaa tulosta.

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Duunitorin kanssa. 

Kodin turvaajat kaupanteossa

Kai Keto, Rafael ”Raffe” Warnicki, Merili Sõrmus ja Akseli Tasa ovat Security Expertejä. He ja muut turvapalvelumyyjät ovat myyneet Verisuren kodinturvaratkaisuja jo yli 70 000 suomalaisen kotiin. Verisurella tehdään kovaa tulosta, ja sitä taotaan vahvan tiimihengen voimin. ”Yhteishenki on iso osa koko firman DNA:ta”, Raffe kertoo.

 

Duunitori-Tiimihenki-takki.jpg

 

Työtä tehdään pääsääntöisesti itsenäisesti. Security Expertit käyvät omilla myyntialueillaan tapaamassa potentiaalisia asiakkaita, tekemässä kodin turvakartoituksia ja asentamassa turvajärjestelmiä. Jokainen kuuluu kuitenkin omaan tiimiinsä. Jo työhaastatteluvaiheessa myyjäkokelaat lähtevät mukaan kenttäiltaan, jossa pääsee näkemään, millaista työ käytännössä on. Samalla mietitään, millaiseen tiimiin henkilö sopisi.

Tiimiin pidetään kentällä yhteyttä aktiivisesti soittelemalla, viestittelemällä ja käymällä yhdessä tauoilla kahvikupposet kädessä. Kai kertoo, että yhteen pelaaminen on ehdottoman tärkeää hyvien tuloksien saavuttamiseksi: ”Tiimihenkihän on kaikista tärkein elementti. Sillä saadaan porukka toimimaan hyvin yhteen ja sparraamaan toisiaan.”

Tiimien taistossa nokitellaan hyvässä hengessä ja pilke silmäkulmassa

Security Expertin työ on kovaa myyntiä. Sopiva kilpailuhenkisyys on siis välttämättömyys, jos haluaa menestyä. ”Itse olen aina halunnut olla paras ja pyrin aktiivisesti siihen, että olen tiimin paras myyjä”, Raffe kertoo. Vaikka työ onkin välillä rankkaa, ovat samalla onnistumiset huikeita – ja sehän tavoitehakuisia kaupantekijöitä motivoi.

”Mitä tasaisempi tiimin tulos on, sitä enemmän se aiheuttaa tiimin sisällä leikkimielistä kilpailua. Ja se on kaikkien etu”, Kai sanoo. Akseli on samaa mieltä: ”Niinpä, hyvässä hengessä käyty pieni nokittelu hitsaa porukkaa yhteen.”

 

Duunitori-Tiimihenki-poydan-aarella.jpg

 

Tiimeissä ei kilpailla kuitenkaan vain sisäisesti, vaan myös taisto kuukauden parhaan tiimin tittelistä käy kovana. ”Kyllä kuun viimeisimpinä päivinä taotaan asennuksia tiukkaa tahtia, jotta päästään parhaaksi tiimiksi”, kertoo Kai, joka tiimeineen onkin kivunnut parhaalle palkintopallille jo useamman kerran. ”Kukapa nyt ei haluaisi päästä vähän huutelemaan duuniporukassa, että oltiinpa kuukauden paras tiimi”, Akselikin naurahtaa.

Hyvästi huono päivä

Myynti on pitkälti fiilislaji. Suu mutrulla on siis turha lähteä kentälle. Jos kuitenkin sattuu nousemaan aamulla väärällä jalalla sängystä, on tiimi heti tsemppaamassa kohti parempaa päivää.

Kai kertoo, että työn tekemisen ilo ja energia pursuvatkin juuri työporukasta: ”Jos sulla sattuu olemaan joku päivä hieman huono hetki, niin tiimikaverit kyllä nostavat sut sieltä takaisin pinnalle. Onnistuminen ei ole tässä työssä jokapäiväistä. Silloin lähdetään vaikka yhdessä kaverin kanssa kiertämään asiakkaita kentälle.”

Maanantaisin Security Expertien viikko lähtee käyntiin aina tiimipalaverilla, jossa käydään läpi viime viikon tulokset, tulevan viikon tavoitteet ja haetaan nostetta uusiin onnistumisiin. Palaveripöydän äärellä vaihtuvat tosin myös viikonlopun tarinat, urheilutulokset ja hymyhermoja herättelevät naljailut. 

 

Duunitori-Tiimihenki-naurua.jpg

 

Niin Raffe kuin muutkin kertovat, että yhteinen huumori pitää tiimiin tiiviisti koossa: ”En usko, että kenellekään on epäselvää, mistä se äänekäs nauru tulee, kun tiimipalavereita pidetään. Mulla on ihan huipputiimi, en vaihtaisi mihinkään.”

Kai naurahtaa, että huumori tuleekin tarpeeseen etenkin talvipakkasissa. ”Oltiin yhtenä päivänä kentällä, ja oli pirun kylmä. Osaa alkoi siinä vähän kiukuttamaan, joten meidän team leader keksi pistää lumisodan pystyyn. Otettiin sillä uusi alku päivälle ja lähdettiin taas tekemään!”, Merili muistelee nauraen.

Meininki on tässä jengissä siis korkealla, vaikka tiimeistä löytyy ihmisiä hyvinkin erilaisista taustoista ja ikäluokista. ”Kaikki ovat hyviä ystäviä keskenään. Nämä ovat kuitenkin niitä ihmisiä, joiden kanssa vietät suurimman osan päivästä”, Merili sanoo.

Yksin onnistutaan yhdessä tekemisen kautta

Raffe, Kai, Merili ja Akseli ovat samaa mieltä siitä, että tiimin yhteishenki tiivistyy erityisesti vilpittömään auttamiseen. ”Jos joku tarvitsee apua vaikka asennuksen kanssa, niin tottakai lähdetään auttamaan kaveria. Se ei vie sulta paljon aikaa, ja tiedät, että yhtä lailla muut ovat valmiita auttamaan sua tarvittaessa”, Raffe sanoo. ”Eikä auttaminen rajoitu vain oman porukan sisälle. Apua löytyy kyllä tiimirajojen ylikin”, Kai komppaa.

Tässä työssä onnistutaankin yhdessä tekemisen kautta. ”Yksilötekemisen pitää olla kovalla tasolla. Mutta jos sä haluat olla huippumyyjä, sun pitää pystyä sitoutumaan tiimin yhteistyöhön”, Raffe korostaa.

Raffe myös muistuttaa, että tsemppihenkeä ei tarvita vain silloin, kun menee huonommin: ”Sparraus ja toisten onnistumisista iloitseminen on todella tärkeää myös silloin, kun menee hyvin. Sillä saa sen lumipallon vyörymään. Ja sitä onkin sitten aika vaikea pysäyttää.”

Kuulostaako siltä, että sinäkin sopisit Verisuren tiimiin? Etsimme nyt rohkeita, myyntihenkisiä Security Expertejä eri puolille Suomea. Katso avoimet paikat ja hae!

Joko Verisure Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

email
@verisure.fi
  • Elina Rosengren
  • Hanna-Kaisa Wallenius
  • Hanna Xenophontos
  • Jarkko Tilli
  • Jasu Mäntylä
  • Jussi Hokkanen
  • Krista Hirvikoski
  • Laura Vallenius
  • Lauri Olkkonen
  • Nona Karjalainen
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta